);

Bulimia Nervoza bir yeme bozukluğudur.

Bulmia Nervoza’da aşırı yeme atakları vardır.

Kişi aşırı yeme ataklarından sonra suçluluk duygusu yaşar ve kusar.  Kişi Anoreksiya Nervozada olduğu gibi sürekli kilosunu, yemekleri ve diyeti düşünür. Zayıflamak için çeşitli ilaçlar kullanır.

Anoreksiya Nervozadan farklı olarak Bulimia Nervozada kişinin beden ölçüsü normal sınırlar içindedir ya da daha fazladır.

Bulimia Nervoza, kadınlarda erkeklere oranla daha çok görülür. Genellikle gençlik yıllarında başlar.

Bulimia Nervozaya, kişilik özellikleri, aile geçmişi, sosyal değişimler gibi faktörler neden olabilir. Mankenlik, jimnastik sporculuğu ve balerinlik gibi sürekli formda kalınması gereken ve bedeni sürekli kontrol etmeyi gerektiren mesleklerde çalışmak, stres faktörleri ve mükemmeliyetçi yapı kişinin bulimia nervozaya daha yatkın olmasına sebep olur.

Kusma davranışıyla birlikte kişinin yemek borusu zedelenebilir, yırtılabilir. Karın ağrıları olabilir. Şişkinlik, kabızlık görülebilir.

Kişinin durumuna göre dahiliye ya da kadın doğum uzmanına yönlendirilebilir.

Bulimia Nervoza tedavisinde psikoterapinin önemli bir yeri vardır.

Terapist ile danışanın iş birliği içinde olması gerekir. Psikoterapide amaç, kişinin düşüncelerine odaklanmak, kişinin olumsuz düşüncelerini sağlıklı düşüncelere çevirmek ve kişide farkındalık oluşturmaktır.